mzoo-opleiders-voor-ondernemingsraden

OR en Arbeidsvoorwaarden

OR krijgt steeds meer ruimte voor afspraken arbeidsvoorwaarden.

De ondernemingsraden krijgen steeds meer invloed op de arbeidsvoorwaarden in organisaties. Maar arbeidsvoorwaarden zijn ook het domein van de vakbonden en de individuele afspraken tussen de werkgever en de werknemer. 

Daarnaast spelen arbeidsvoorwaarden ook een rol in het werkgeluk, de duurzame inzetbaarheid en het strategisch personeelsbeleid van jouw organisatie. Goed om als OR zicht te hebben op de rol van medezeggenschap bij arbeidsvoorwaarden.

 

Wat gaan we doen?

We gaan praktisch aan de slag. Dus we bekijken niet alleen de theorie maar leggen linken met uw eigen CAO, de personeelsregelingen die voor uw organisatie gelden en de cultuur in uw organisatie.
We bekijken de juridische rol van de OR naast die van de invloedsrol van de OR. En we bekijken het netwerk van de OR m.b.t. arbeidsvoorwaarden en hoe u als OR-lid het netwerk kan inzetten voor invloed op arbeidsvoorwaarden.
Uiteindelijk gaat u naar huis met concrete plannen en tips / trucs voor de toekomst.

Programma

  • wat valt onder arbeidsvoorwaarden?
  • Wat is de rol van de vakbond?
  • Welke ruimte heeft de OR?
  • Hoe werkt de OR samen met de vakbond?
  • het overleg met de bestuurder?
 
 

Kenmerken

Praktisch aan de slag. U krijgt inzicht in de term arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bespreken we de rol van de vakbond, de CAO en waar de ruimte ligt voor de OR. Hoe zorg je voor een goed overleg met de vakbonden en de bestuurder.

Direct een offerte voor

OR en Arbeidsvoorwaarden

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven