mzoo-opleiders-voor-ondernemingsraden
Trump en Biden
2 minuten leestijd

Gespreksvoering op je werk

Inhoudsopgave

 

Gisteren sprak Minister Mark Rutte ons toe, samen met Minister Hugo de Jonge, over de nieuwe verscherpte maatregelen tegen Corona. We voelden het al aankomen, na ween week met oplopende besmettingscijfers naast de beelden van feestende voetbalsupporters. Je hebt mensen die zich grote zorgen maken en je hebt mensen tot wie dit niet of nauwelijks doordringt.

Wat staat ons te wachten in de komende tijd?

Het mondkapje gaat gewoner worden en erger nog, het heeft grote gevolgen voor ons werk. Thuis werken wordt weer de norm, tenminste, daar waar dat kan. Wij zijn inmiddels gewend aan de digitale mogelijkheden.

Waar je ook voor staat, wat je er ook van vindt, blijf in gesprek!

Dat deed intensive-care voorzitter Diederik Gommers met infuencer Famke Louise afgelopen dagen, in gesprek bij Jinek. Beiden blijken bereid hun mening bij te stellen en zich te laten beinvloeden.

Hoe je dat doet, in gesprek blijven…

Vandaag zijn we in afwachting van het verkiezingsdebat van Donald Trump en Joe Biden, als kandidaat voor het presidentschap van de V.S.

Hoe gaan zij dat doen?

Elkaar afbreken of de kiezer overtuigen met een perspectief voor de toekomst? Het rollenspel wordt al uitgetekend, de kansen berekend, we gaan het zien. Ik verwacht een apenrots en een moddergevecht. Zo zijn klaarblijkelijk de verhoudingen. Wat kan dit opleveren?

Moeten we daar een voorbeeld aan nemen?

Hoe zit het bij jou?

Sommigen maken zich zorgen of ze het werk de komende tijd wel aan kunnen.

Anderen maken zich zorgen of ze hun werk wel kunnen behouden.

Wat kan wel? Sommige bedrijven slagen er in een wending te maken en komen met nieuwe producten en veranderde diensten. Welke kansen zien jullie? Hoe krijg je dit voor elkaar?

Hoe zou jij een gesprek voeren over de dingen die ertoe doen?

Kun je de zorgen wel delen, die je hebt, over de toekomst van je werk?

De gelegenheid om elkaar te spreken zijn beperkt. Bedrijfsuitjes mogen niet meer in de komende weken en het café gaat vroeg dicht. Een Zoom-meeting werkt uitstekend maar vooral gericht op concrete afstemming en afspraken. Wij hebben als OR-trainers onze live cursussen ook weer uitgesteld.

Wat hebben we nodig?

Maar juist daar waar we nieuwe oplossingen zoeken, voor lastige vraagstukken hebben we elkaar nodig. Verbeeldingskracht en het omzetten naar concrete oplossingen vereisen een samenspel, van denkers en doeners

Als het niet binnen kan, probeer het dan buiten of digitaal achter je beeldscherm. Niet alles lukt, maar door de nood ontdekken we nieuwe mogelijkheden. En sommige daarvan worden een blijvertje.

Ondanks dit alles:

Ik wens jullie opbouwende gesprekken toe!

delen
delen
delen
delen

Laat een reactie achter

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Scroll naar boven