mzoo-opleiders-voor-ondernemingsraden
Medezeggenschap
2 minuten leestijd

Hoe krijg je het voor elkaar

Inhoudsopgave

In mijn opvoeding is me bijgebracht, dat iedere mens kan werken aan een betere wereld. Het valt de laatste jaren niet mee, dat geloof vol te houden. Maar ik ben ervan overtuigd dat we met elkaar veel kunnen. En dat we ook zien, waar het beter kan!

Waar beginnen echte verbeteringen?

Waarom is het soms zo taai ze door te voeren?

Deze week hoor ik het weer zeggen: “Deze verbeteringen kosten veel geld”. Misschien raad je het al: Het gaat over duurzaam produceren. “Bij het doorvoeren hiervan,  vertrekken bedrijven naar het buitenland. En dan hebben we er geen controle meer op”.

Ik vind het een rotargument. Bijna ben ik al aan het argumenteren en voorbeelden aan het noemen van bedrijven die er in slagen een andere weg te kiezen. En als je het zelf tegenkomt zou ik zeggen: Laat je niet kisten!

Dit zijn de 17 doelen van de Verenigde Naties, die wereldwijd worden herkend, Sustainable Development Goals of kortweg SDG’s genoemd; wereldwijde doelen die een betere en duurzame toekomst bevorderen: Dit zijn de Sustainable Development Goals – SDG Nederland

 

Tip voor de OR is dat we vooral kunnen bijdragen aan doel nummer 3, goede gezondheid en welzijn, en aan doel nummer 8, het creëren van veilige, gezonde en duurzame omstandigheden. Je staat hierin niet alleen!

 

Hoe zit het in jullie OR?

Alle meningen die leven in de samenleving kom je ook tegen in de OR. Je hoeft het niet in alles met elkaar eens te zijn, om toch gemeenschappelijke vooruitzichten te vinden. Kijk eens na en zie welke verbinding jullie hebben met deze onderwerpen, welke inspiratie je hieruit kan halen, om samen aan de slag te gaan met verbeteringen in je bedrijf. De investering mag nu wat kosten, als die bijdraagt aan het kunnen voortbestaan in te toekomst.

Verdiep je erin & Laat je niet uitspelen!

Als je wilt, gaan we hierover graag met je in gesprek. Zoek in de kalender op de website naar een activiteit die je aanspreekt of geef je opmerkingen en vragen door. We helpen je graag op weg, waar nodig met training of coaching

 

delen
delen
delen
delen

Laat een reactie achter

4 1 stem
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Scroll naar boven