Webinar Netwerken

Voor mij is het een fijn ritueel, aan het einde van de zomer: Bijpraten. Wie hebben we gezien, is er soms iemand uit beeld geraakt, zullen we bellen of een afspraakje maken? We wisselen met elkaar uit: Wat hebben we beleefd en waarover maken we ons druk? En we schatten in, hoe dat zal doorwerken, in het nieuwe seizoen.

Bijpraten in de familie lijkt best op netwerken met collega’s.

En hoe zit dat bij jullie in de OR? Wie zijn hierbij betrokken? Het is belangrijk dat de OR de signalen kan oppakken. Hoe weet de OR wat er leeft? En welke verwachtingen worden gewekt, over hoe de OR  zijn rol goed kan vervullen?

Het netwerk van de OR is het gezicht naar buiten.

Netwerken is actiegericht: Aanwezig zijn, luisteren en vertellen, misschien met een nieuwsbrief, het liefst ook benaderbaar in een klein gesprek, zo nodig vervolgd door iets groters.

Over hoe je kunt netwerken is best veel bekend. Niet voor niets wordt er gezegd dat wij leven in een netwerkmaatschappij. Als ik het woord google, ben ik met enkele klikken bij advies, tips en truuks.

Hoe zit dan nu met jullie, in de praktijk?

  1. Wat gaat goed? - Het is al heel wat, als je daar komende tijd mee doorgaat. Kunnen anderen hiervan leren?
  2. En wat weerhoud je? - Is er ook iets in te brengen tegen netwerken? Dat het teveel tijd kost, bij voorbeeld. Of dat het te oppervlakkig blijft? Hoe ga je hier dan mee om?

Wij van MZOO blijven graag met je in gesprek.

De volgende kans is in ons Webinar op 12 september, van 10 – 11 uur, online.

De rode draad gaat om deze aandachtspunten:

  1. Wat we verstaan onder netwerken
  2. Wie zitten er in het netwerk van de OR?
  3. Welke vaardigheden helpen je?
  4. Wat zijn je verbeterwensen voor het komend seizoen?

We wisselen zoveel mogelijk tips en ervaringen uit.

Wil je het volgen? Praat je met ons mee?

Inschrijven kan hier

Over de schrijver
Danella Zuidema is psycholoog en zeer ervaren trainer en teamcoach. Vanaf 2011 werkt zij als zelfstandig professional met een eigen praktijk. Daarvoor had ze lange dienstverbanden bij de FNV en enkele diverse opleidingsbureau ’s; VHS Olaertduyn (gefuseerd tot Odyssee), Schouten& Nelissen en MEDE. Ze ontwikkelde zich in die periode tot allround begeleider voor de OR, in diverse sectoren en branches. Zij is een betrokken en stimulerend, werkt niet vanuit één theorie, maar kan daar vaak wel mee overweg. Ze vindt het belangrijk dat alle deelnemers naar eigen vermogen zich inzetten en ontwikkelen. Danella Zuidema is opgenomen in het Register MZ-Opleiders en lid van de beroepsvereniging BVMP. In 2020 is Danella licentiehouder geworden van de NVGTR-werkmethode Haar diensten zijn life en/of online.
Reactie plaatsen